Viparita Kerani
Slider

Mindful Restorative Yoga Terapimodul – 50 timer

I denne videreutdanningen vil du få nye verktøy som yogalærer og terapeut. Restorativ kan både undervises som egne klasser, flettes inn i andre yogastiler men kan også brukes i terapeutisk øyemed. Sammen med Introsepsjonsøvelser, Mindfulnessteknikker og Pusteøvelser vil få et rikere repertoar jobbe med tilstander som stressmestring, traumer, angst og depresjon. Du vil også få en økt forståelse for hvordan og hvorfor du kan tilpasse utstyr, yogastillinger, pust, meditasjon og kroppsskanning med dine private klienter eller ved individuell tilpasning i gruppeundervisning. Målsetningen er å oppnå et mer balansert nervesystem og en sterkere evne for nervesystemet å takle stressende situasjoner. Modulene kan tas i vilkårlig rekkefølge.

Basismodul + Terapimodul = 100 timers Mindful Restorative yogalærerutdanning

Legger du til basismodulen så får du en komplett og rik 100 timers Mindful Restorative yogalærerutdanning! Les mer om basismodulen her..

Hva lærer du i denne utdanningen?

  • Hvordan tilpasse restorative yogastillinger for enkeltindivider
  • Bli bedre egnet til å gjøre individuelle tilpasninger i en klassesituasjon
  • Lære pusteteknikker som styrker nervesystemet og kroppens evne til selvregulering
  • Lære om Vagusnerven
  • Lære om hvordan Restorativ Yoga påvirker bindevevet
  • Lære Mindfulnessteknikker som fungerer som verktøy for stressmestring, utbrenthet, angst og stress
  • Lære å bruke stoler i undervisningen
  • Lære å bruke vekt og tepper som middel i din avspenning
  • Lære hvordan mindfulness fungerer som metode for stressmestring og smertelindring

Helg 1:

Vi vil se på oppmerksomt nærvær i kroppen som portalen til bedre helse og bindevevets rolle i restorative yoga. Gjennom interosepsjonsøvelser, dyp avspenning og nærværeøvelser som kroppsskanning og meditasjon vil vi kunne trene opp og styre kroppens immunforsvar og styrke viktige koblinger mellom hjernen og nervesystemet i kroppen. Nina Urnes vil gi oss et dypdykk i bindevevet og koble oss inn mot viktigheten av restorative yogaeens effekt på et cellulært nivå. Vi vil se hvordan man kan integrere øvelser og yogastillinger til å rehabilitere og frigjøre skadet vev og dype spenninger i kroppen. Vi vil også se på hvordan nervesystemet i bindevevet fungerer som kommunikasjonskanal mot immunforsvaret, sinnet og omverden. Du vil lære hvordan gjøre forskjellige typer kroppsskanning – og hva dette viktige verktøyet fra Mindfulnesstradisjonen kan gjøre for økt velvære og bedre helse.

Helg 2:

Denne helgen vil vi se på hvilken innvirkning Mindfulness, Medfølelse (Compassion) og Restorative yoga har på mental helse. Vi vil se på hvordan undervise og tilpasse yogastillinger med bruk av utstyr, pust og Mindfulnessøvelser. Det blir et dypdykk inn i forskjeller og likheter mellom stress, angst, depresjon og traumer og hvordan kontemplative øvelser kan være et viktig verktøy for heling av vår mentale kropp. Vi vil bevege oss dypere inn i nervesystemet. Nina Urnes vil gi oss en dypere forståelse for hvilken rolle Vagusnerven spiller inn i både Mindfulness og Restorative Yoga.


Hvem er denne utdanningen for?

Videreutdanning for sertifiserte yogalærere

Denne utdannelsen er for deg som ønsker å utvide din kunnskap som yogalærer. For å sertifiseres må du ha en grunnleggende 200 timers yogalærerutdanning i bunn. Du vil da motta et diplom og få muligheten til å registrere kurset som videreutdanning hos Yoga Alliance.

Fordypningsstudie for coacher, psykoterapeuter, Mindfulnessinstruktører og helsearbeidere

Kurset er en innføring i stressmestringsverktøy, restitusjon, mindfulness og restorative yoga. Du kan også delta på dette kurset for ren egeninteresse. Du vil lære viktige verktøy som kan brukes som coach, psykoterapeut, Mindfulnessinstruktør og helsearbeider. Denne modulen har spesiell vekt på individuell tilpassing og du vil lære verktøy som viker effektivt for klienter med blant annet høyt stressnivå, traumer, angst, kroniske smerter og depresjon. Om du ikke har en grunnleggende 200-timers utdanning fra før vil du få et kursbevis som viser dine kunnskaper til bruk i egen praksis eller jobb.

Dette er en modul i Mindful Yoga lærerudanning RYT200

Du kan velge om du vil ta denne utdannelsen for seg selv eller du kan sette den sammen med Basismodulen og få en 100 timers fullstendig Mindful Restorative yoga lærerudanning på 100 timers totalt. Modulene kan tas i vilkårlig rekkefølge.

Sammen med de andre to modulene vil du få en full 200 timers «Registered Yoga Alliance» sertifisert utdanning som MIndful Yoga Lærer.

Format

Utdannelsen går som vanlig over 2 helger og gir deg 50 timers Yoga Alliance Poeng. Det blir 32 timers undervisning, 4 timers praksis og 14 timers hjemmearbeid.

Eksempelhelg

Fredag: kl. 16 – 21 (30 min pause)
Lørdag: kl. 9 – 17.30 (1,5 timers pause)
Søndag: kl. 9 – 17.30 (1,5 timers pause)

Kommende Hendelser › Terapimodul

  • Ingen matchende hendelser listet under Terapimodul. Vennligst prøv å vise hele kalenderen for en komplett liste av hendelser.

Hendelser listenavigering